onsdag den 18. marts 2015

Yahya Hassan Interview

En betinget dom, er en dom hvor den dømte findes skyldig, men fritages for afsoning af straffen. 
En ubetinget dom er hvor den dømte skal i fængsel.
At anke betyder at man beder den højere domstol om at tage stilling til om den afgørelse den lavere domstol er rigtig. 
At Dehumanisere betyder at umenneskeliggøre.

Jeg har set et interview med Yahya Hassan på Tv2 News fra d. 12/3/2015. Yahya Hassan er en 19 årig digter der er vokset op i en ghetto i Århus.

Med at sige "jeg ytre mig og så tager jeg konsekvenserne" mener Yahya Hassan vel det med at han så er KLAR over der ER konsekvenser ved at ytre sig. Når man tegner Muhammed med en bombe i turbanen - kan man jo ikke forvente den yderliggående muslim kan svare med at skrive et digt..
Det Yahya Hassan mener med at han forstår Omar (terroristen der skød i Kbh) er at de har haft den samme opvækst/historiske baggrund. Begge deres forældre er flygtet fra Palæstina og så til Danmark, så de er begge vokset op i 'omvandrende flygtningelejre.' Han sympatisere overhovedet ikke med Omar, men han forstår hvad han er for en, og hvordan man kan ende der ude.
Yahya siger at vi i Danmark er en krigsførende nation, en del af NATO og en brigade(hærafdeling) i den amerikanske hær. Vi foretaget os ting ude i verdenen som at myrde folk og besætter deres lande - vi laver alle mulige ting som ikke er i orden. Han siger at vi kan gøre hvad vi vil, men vi må forstå at det har konsekvenser. Vi bliver nødt til at erkende hvad vi laver.
Det er en spejling af den måde vi selv bruger ytringsfriheden. De folk der insistere på at sige alt til hvem som helst hvor som helst - hvis man gør det må man indse at det får konsekvenser på et tidspunkt. Hvis man har ret til at tegne Muhammed med en bombe i sin turban som at sige at muslimernes repræsentant er terrorist, så kan Yahya Hassan også lave et billede af Henrik Dahl(samfundsdebattør) i nazi kostume, eller et billede af Pia Kærsgård hvor der står at hun har tilbudt ham et blowjob. Han provokere, men kommer også med en masse supplerende argumenter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar