onsdag den 25. februar 2015

Mad Vs. Fødevarer - Brød og skuespil til folket

Livsstilsygdomme er sygdomme, som man har påført sig selv gennem valg af hvordan man lever. Så det er ens egen skyld. Det der måske holder produktionen af dårlige fødevare igang kunne man godt tro var medicinalindustrien. De har nemlig glæde af alle de livsstilsygdomme der følger med at spise dårlig fed og proteinfattig mad. Lidt uhyggeligt er det også at Sundhedsstyrelsen fx. bare i 2013 modtog 290 millioner kroner fra medicinalindustrien. Så på en måde er det medicinalindustrien der aflønner Sundhedsstyrelsen, og det er jo Sundhedsstyrelsen der fastsætter grænser for fx. hvor mange pesticiderester der må være i maden.

Vendingen "brød og skuespil til folket" blev oprindelig brugt af den romerske digter Juvenals til at forklare at man kan "bedøve" et helt folk, hvis bare de får noget at spise og noget underholdning. Så tænker de ikke på oprør. Lone Vitus bruger også citatet "brød og skuespil" og mener at det er lidt det samme der sker i dag. Her kan vi få så billig mad og masser af tv - og så tænker vi ikke rigtigt selv over hvor maden egentlig kommer fra.

Det konventionelle landbrug har mange ulemper som det bare slipper af sted med. Fx: Naboer til svineproduktioner har øget risiko for at blive smittet med resistente bakterier fra dyrene, hvis man bor tæt på en konventionel svinestald stinker der meget af gylle hele tiden og der er mange fluer, der ødelægges mange veje pga. de store landbrugsmaskiner og gyllevogne, drikkevandsboringer lukkes fordi der er blevet fundet sprøjtegifte i vandet, giftstofferne i kødet mange køber kan gøre at børn får indlæringsvanskeligheder, der er et stigende antal kræftpatienter og plante og dyrearter uddør pga. sprøjtegifte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar