torsdag den 11. september 2014

Beskriv fotos del 2 : Rotter, farven hvid + hvorfor skal man smile ?


Rotten ses jo som et skadedyr som mange har fobi for, og de fleste synes det er mærkeligt hvis man siger man godt kan lide rotter. I de fleste kulture står rotten ikke for noget godt, men i Kina er den et af de 12 lykkedyr. Der symbolisere den fx. charmerende, fantasifuld, intelligent og omsorgsfuld. I hinduismen symbolisere den onde ting, som vrede og egoisme. Men også styrke til at gnave sig igennem alt og at kunne overvinde enhver forhindring. I vores kultur forbindes rotten vel med noget klamt, med sygdom og ødelæggelse.


I vores kultur symbolisere farven hvid friskhed, renhed, enkelhed, godhed, lyset, glæden og fred. Negativt kan hvid også symbolisere ensomhed og i andre kulture forbindes farven ofte med død og sorg. Hvid bruges meget i kristendommen - bryllup, dåb og konfirmation - da hvis også er Gud's farve, den gode farve. Hvids modsætning er sort. Folk synes at sort er sorgens, ulykkens og dødens farve, men sort er også forbundet med high fashion og at være elegant.

Man plejer at skulle smile på fotos, fordi man i vores kultur helst vil være glad og udadvendt. Det er noget kulturelt, ligesom holdningen til farven sort, - de fleste folk vil helst se nogen der smiler, ligesom de fleste helst vil se den rene og gode hvide farve. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar