mandag den 29. september 2014

I Fink You Freeky

De første fem klip i musikvideoen er krydsklip. De krydser mellem Yolandi der sidder i et badekar imens hun synger, og så Ninja og en anden mand.

Den første total er ca. 18 sek. inde i videoen. Man ser Yolandi, der sidder i et badekar og holder en and og Ninja står ved siden af. Rummet er mørkt og beskidt. Der hænger et billede på væggen.

Så krydsklippes der igen. Nu imellem: Yolandi der ligger på noget mærkeligt - det ligner lidt nogle dyner og puder og noget skumgummi agtig noget. - Der kravler en masse rotter rundt omkring hende og oven på hende og der sikker arme, ben og nogle masker frem fra det hun ligger på. Og: Ninja der danser imens Yolandi sidder på en stol og kigger, Yolandi der sidder i badekarret, og andre mærkelige mennesker der danser.

Ninja har på et tidspunkt i videoen en slange om halsen. Slangen symbolisere liv, død og genfødsel, da slangen jo vokser hele livet og derfor skal skifte ham, viser den lidt at vi nogen gange må smide hvad der ikke længere passer os.. Jeg ved ikke om det har noget af gøre med videoen, eller om de bare ville have en "klam" slange med, ligesom de har en masse rotter, fordi mange mennesker synes at det er ulækkert. Slangen kan også være opfattet som et penis symbol så det er nok det de har tænkt på...! ;-P

2:00 min. inde i videoen, ser man Yolandi og Ninja der sidder i et rum dækket med avispapir. De har selv tøj på lavet af aviser og sidder på en sofa der også er dækket med aviser. Ved siden af dem står der en hvid kanin. (hvilket er et symbol på uskyldighed, venskab, renhed og tryghed, så der er lidt sjovt at den er med i videoen, hvor der slet ikke ser trygt eller rent ud.)

2:02 min. inde i videoen ser man Yolandi og Ninja der står i et mørkt rum. Der ligger en udstoppet løve på gulvet og Ninja står nærmest og ligner at han lige har dræbt den og Yolandi har et tæppe omkring sig. Ude i siden sidder to børn i nogle tønder og stirre. Det ene barn er malet hvidt i hovedet og det andet sort. Der er en mærkelig figur i baggrunden som de tit bruger i deres videoer.

2:06 min. inde i videoen er der en dreng med en maske på står og holder nogle hovedtelefoner. Og så smadre han dem med en mursten.

Scenen hvor Yolandi laver mad til Ninja ligner ikke en almindelig familiescene! Hun laver noget der ligner et spejlæg og der lander en stor kakerlak i det, som hun så bare skubber væk. Ca. 2:52 min. Inde i videoen spiser de også noget andet. Det ser ud som om Yolandi spiser det spejlæg hun lige har lavet og Ninja spiser noget der ligner fødderne fra et dyr? Der står også et grisehovede på en tallerken på bordet. Fra ca. 3:00 min . inde i videoen toner filmen ud. De flipper mere og mere ud i deres dans og Yolandi laver ansigter.. Det ender med at Yolandi er i badekarret igen og synger ”I fink you freeky and i like you alot.” Man ser hendes ansigt helt tæt på, og så forsvinder hun ned i vandet. 

Videoen foregår i mærkelige scenograferde rum. - Rummet med badekarret i og tegningerne på væggen, køkkenet med høns og rotter på bordet, rummet med avispapir over det hele.. Det hele ser meget beskidt og gettoagtigt ud. Opstillingen med løven er sådan en klassisk kolonimagt opstilling. (De rige hvide syntes det var/er så sejt at nedlægge afrikas konge/løven. De kom og tog magten og skal så også vise sig frem som sejerherrer ved at stå og stolt fremvise at de har dræbt en løve. Det gjorde man meget i kolonitiden i afrika. Og det hænger stadig ved..) Videoen foregår blandt nogle virkelig gustne getto/zeff typer, nogle af dem ser næsten handicappede ud. Men det er Yolandi og Ninja's venner, og de er sikkert flinke nok og kan danse på deres helt egen måde!
De to hovedpersoner, Yolandi og Ninja bliver præsenteret for publikum som nogle meget mærkelige og lidt uhyggelige mennesker i videoen. Yolandi er meget stirrende og har uglet hår og beskidt tøj, og det første billede man ser af hende, sidder hun i badekarret og ser næsten ond ud.. Ninja virker ret sindssyg og ser klam ud. De ser begge ret freaky ud og det gør det spændende men svært at "føle med dem" som hovedpersoner/fortællere i videoen..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar