onsdag den 10. december 2014

Forsvar for skaberværket 2

Michael mener at de fleste mennesker i vores tidsalder ikke tænker på meget andet end sig selv og at æde.
Han skriver et citat af den afdøde Carl Von Linné. Det er om at det er slemt at mennesket mest tænker på sig selv og ikke opfører sig som den gode gæst der ligger mærke til alt det dejlige der er på jorden - men mest tænker på at æde..
Livet på jorden har mindst fem gange været ramt af masseuddøen, som hver gang har udslettet over halvdelen af alle arter. Sidste gang det skete hvar for ca. 65 milioner år siden, da en meteor ramte jorden. Den skabte alvorlige miljøforandringer, der bla. gjorde at de sidste store dinosaurer forsvandt. Forskere siger at vi nu befinder os i den tidlige fase af jordens sjette masseuddøen.
Danmark er sammen med 189 andre lande og EU medlemmer af FN’s Biodiversitetskonvention. Formålet med konventionen er at fremme en bæredygtig udnyttelse af naturens ressourcer.
Verdens statsledere vil via FN’s Biodiversitetskonvention forsøge at standse det levende skaberværks tilbagegang inden år 2020. Der er aftalt nogle mål, som medlemslandene har aftalt at arbejde hen mod. Men der er ingen garantier for, at målene bliver nået.


Bøger skrevet af Michael Stoltze:

  • Naturlommekalenderen 2015
  • Danmarks nationalparker
  • Dagsommerfugle i Danmark 
  • Danske sommerfugle
  • Dansk natur

Citat af Carl Von Linné:
”Mennesket, der er bevidst om sig selv, betragter verden som den Almægtiges skueplads, overalt smykket med de største undere, frembragt af den Almægtige. Men mennesket er sat her som en gæst, som alt imens han delagtiggøres i disse undere, burde prise Herrens storhed. Uværdig at accepteres som gæst er den, som lig kvæget kun tænker på sin bug og ikke ved at undre sig over og værdsætte værtens vældige værk.”

Carl Von Linné 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar