onsdag den 14. januar 2015

Mad Vs. Fødevarer Kap. 2

Når man åbner munden og kigger på sine tænder, kan man se, at vores tandsæt har en stor lighed med det man ser på aber og grise.
Lone vitus mener at det mest værdifulde for en selv er kroppen - for når alt kommer til alt, så har man ikke andet.
I mange år har der været uenighed om hvorvidt økologisk mad er sundere end konventionelt. Det er altså ikke ligegyldigt hvordan jorden, planterne og dyrene behandles. Et hold forskere fra New Castle University har gennemgået 343 studier af forskelle mellem økologiske og konventionelle produkter. Analysen viste at økologiske produkter har et meget højere indhold af antioxidanter, der bla. mindsker risikoen for hjertekarsygdomme, kræftsygdomme og alzheimers. Den viste også at økologiske produkter har et meget lavere indhold af sprøjtegiftrester og at økologiske produkter har et højere indhold af vitaminet og mineraler end de konventionelle har.
Der er forskel på at avle råvare med økologiske principper og på det statskontrollerede regelsæt. Forskellige lande har forskellige økologiregler. I Danmark er det er tilladt at gøde økologisk jord med konventionel svinegylle, selvom det indeholder medicinrester og sprøjtegift fra grisens foder. Så der er i hver fald plads til forbedring i de danske økologiregler. Men når det handler om kød, mælk og æg er der skrappere krav til af opfylde dyrenes naturlige behov.
Ordet "økologi" blev skabt af en tysk biolog i 1866 og betyder direkte oversat fra græsk "kundskab om husholdning". Det handler om at være betænksom og respektfuld.
Lone Vitus mener at mad kan laves af grøntsager, frugt, korn, ris mm. som er avlet i sund jord. Mad kan også laves af kød, mælk og æg som er lavet af dyr der har haft det godt. Eller af fisk, planter eller skaldyr der har levet i frisk vand.
Længere er den ikke.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar